DM i vildtmad – Årets Vildtret

Kom tæt på naturen til Danmarks vildeste kokkekonkurrence
Natur, jagt og den ypperste gastronomi går op i en højere enhed, når seks af landets førende kokketeams mødes på Det Grønne Museum på Norddjurs søndag d. 7. november for at dyste om at skabe ‘Årets Vildtret’ 2021. 

Imens kokkene tryller med det vildt, som lokale jægere har nedlagt fra morgenstunden, kan publikum blive klogere på jagt og tilberedning med en parade af udendørs- og smagsoplevelser for både store og små.

Bag arrangementet står foreningen Vildt Gastronomi, som håber, at dagen vil skærpe interessen for madlavning med vildt og føre til flere vildtretter på de danske middagsborde. Publikum kan følge stjernekokkenes arbejde lige fra parade til anretning på tallerken og bl.a. prøve kræfter med at plukke og tilberede en fasan. Vildt er en fornybar ressource fra naturen, ligesom bær, svampe mv.

”At spise vildt er som at spise en del af naturen med helt andre smagsnuancer end det, vi traditionelt finder i køledisken. Samtidig lever vildtretter op til de krav, som moderne forbrugere stiller: Det skal være lokalt, det skal være sundt, og det skal være bæredygtigt. Med tilberedning af vildt kan man sætte hak ud for alle tre parametre og få en naturlig oplevelse oveni. Det vil vi gerne udbrede til endnu flere danskere”, siger Catharina Reventlow-Mourier, der er formand for Vildt Gastronomi. 

Du kan læse mere om programmet for Årets Vildtret her https://vildtgastronomi.dk/arrangementer/arets-vildtret/program-for-arets-vildtret-2021/

Sammen med foreningen Vildt Gastronomi afholder Bæredygtig Jagt hvert år DM i vildtmad – Årets Vildtret, som senest fandt sted søndag d. 3. november 2019 på Det Grønne Museum, Gl. Estrup på Djursland.

Her dystede nogle af landets dygtigste kokke om at tilberede de bedste retter med friskskudt vildt og lokale råvarer. En video af vinderen kan ses her.

Læs mere om DM i vildtmad – Årets Vildret her.

Stemningsvideo fra Årets Vildtret 2017

Vinder af Årets Vildret 2016 blev Restaurant Babette
Det blev Jesper Dams Hansen, der rendte af med pris og æren ved at have lavet den bedste ret ved Årets Vildret 2016. Den unge kok fra Restaurant Babette i Vordingborg havde blandt andet brugt bryst fra krikand, harelår, confiteret fasanlår samt indmad fra vildand og rådyr til retten, der af dommeren blev rost for sin historiefortælling og mod til at genoplive en Jægergryde med velsmag og humør.

Årets Vildtret blev i år afholdt på Søholdt Gods på Lolland, hvor lokale jægere forinden havde nedlagt lokalt vildt, der forud for konkurrencen lå til parade for de godt 1.000 besøgende.

Anden præmien gik til Habbi Khaliqdad fra Borupgaard i Snekkersten, og tredje præmien blev høstet af  Martin Bjørn Nielsen fra Gastronomomisk Innovation i København.

Følg Årets Vildtret på Facebook

Yasser Rahim Naz fra Svinkløv Badehotel vinder Årets Vildtret 2015

Yasser Rahim Naz’s vinderret – 2015

Fotos fra Årets Vildtret 2015

Fotos fra Årets Vildtret 2014

Fotos fra Årets Vildtret 2013

%d bloggers like this: