Opdræt og udsætning af fugle i naturen

Vidste du, at:

  • Når man opdrætter fasaner til udsætning i naturen, begynder man med at indfange vilde fasanhøner fra midten af januar til slutningen af marts. De lægger typisk de første æg omkring den 1. april og udsættes i naturen igen i første halvdel af maj, så de efterfølgende kan nå at få et kuld kyllinger i naturen.
  • De første fasankyllinger bliver udruget i opdrættet af de indsamlede æg i midten af maj. Fasankyllingerne lever fem til seks uger i opdrættet afhængigt af vejret, og herefter sættes de ud i naturen på såkaldte udsætningspladser.
  • I løbet af august og september spreder de – nu store – fasankyllinger sig i terrænet. Her ser man dem ofte bevæge sig rundt på stubmarker og langs markveje og levende hegn. Desto mere fasanerne bevæger sig rundt i terrænet på egen hånd, jo mere kommer de til at ligne vilde fasaner i deres adfærd.
  • I sidste halvdel af oktober er fuglene fuldt udvoksede med flotte farver og lange haler, og her begynder årets første fasanjagter.
  • Når jagten på fasanerne begynder, har de bevæget sig så meget rundt i naturen, at deres adfærd kan være svær at skelne fra de fasaner, der er opvokset vildt i naturen. De bliver dermed et jagtobjekt på lige fod med deres vilde artsfæller.
%d bloggers like this: