Braiseret gråandebryst

3 – 4 brystplader fra gråand med skind
6 store gullerøder
2 løg
5 fed hvidløg
3 – 4 spsk. Brun farin
¾ l vand
2½ dl fløde
Maizena
Salt og peber

Rens gulerødderne, løgene og hvidløgene, som alle skæres i grove stykker. Disse brunes på en pande i lidt olie. Gnid brystpladerne ind brun farin, hvor der ca. skal bruges en spsk. pr. brystplade og drys dem med lidt salt og peber.
Når gulerødderne og løgene er færdige tages de af og læg dem over i et ildfast fad.
Brun brystpladerne godt og placer dem efterfølgende oven på grøntsagerne og tilsæt vandet.
Herefter lægges der låg på fadet eller et stykke stanniol over, som skal slutte relativ tæt.
Sæt fadet i ovnen ved 180° hvor ænderne skal have ca. 1½ time. Ødet skal være så mørt at det slipper benene, uden det store besvær.

Når kødet er ved at være mørt hældes 2/3 af væden fra, som koges lidt ind, mens kødet sættes tilbage i ovnen. Når væden er reduceret med en 1/3 tilsættes fløden, hvorefter saucen jævnes med lidt maizena. Saucen kan evt. tilsætte lidt farve.

Anden serveres med hvide kartofler, samt grøntsagerne der er tilberedt med ænderne.

Af Claus Lind Christensen