TV Øst Kræmmerhuset, 18. november 2014: Fasan på grill, farver i vindueskarmen og fint besøg fra Gisselfeld Slot

Maria Bernhard fra TV2 Øst er på besøg på Gisselfeld Slot, hvor hun sammen med kokken Henrik Nielsen fra SuRi tilbereder fasan. Opskriften lyder på toast med fasanbryst og flødestegte svampe, hvor fasanbrystet bliver grillet, til det er mørt og lækkert. Det er oplagt at grille fasankødet, som hurtigt tager imod grillsmagen og kun skal grilles få minutter, hvorefter det kan samles i en flødesovs med årstidens svampe og tilberede færdigt.

Fasankødet er billigt, letgængeligt i jagtsæsonen og passer fint ind i mange retter, hvor det bidrager med en mild vildtsmag. Det er nemt at partere og anvende fasan i danskernes dagligdagsretter, hvor kødet står fint til årstidens grøntsager eller frugter som eksempelvis pære.

Se klippet her.