Jespers fasangryde

Jespers fasangryde

Ingredienser til fire personer

Fasanbryst                          ca. 550 gram
Røget bacon                        ca. 200 gram
Kantareller                          30 gram (tørrede eller tilsvarende i friske)
Æbler (søde)                        3 stk.
Basilikum (frisk)                   håndfuld
Persille (frisk)                      håndfuld
Madlavningsfløde 18%          ¾ liter
Mælk                                   ¼ liter
Vand                                   ¼ liter
Vildt & kantarelfond               2 spiseskeer
Tomatpuré                           70 gram (lille dåse)
Ribsgelé                               2 teskeer
Chilipulver                            ½ teske
Salt og peber                        efter smag
Jævning                               efter behov

Fremgangsmåde

  1. Skær det røgede bacon i små tern, og svits det på en pande (dyb) indtil det er sprødt – læg herefter det røgede bacon på en tallerken
  2. Skær fasanbrysterne i tynde strimler (på tværs af kødfibrene) og svits fasanbrystkødet på samme pande, indtil det er gyldent på overfladen – drys lidt salt og peber på – læg herefter fasanbrystkødet på en tallerken
  3. Svits kantarellerne let på samme pande – læg herefter kantarellerne på en tallerken
  4. Skrald æblerne, og skær dem i små tern, hvorefter de svitses, på samme pande, indtil de tager lidt farve – drys grofthakket basilikum og persille over, mens de svitses – læg herefter æblerne, basilikummen og persillen på en tallerken
  5. Fløden hældes i den samme pande – tilsæt vand, mælk, vildt & kantarelfond, tomatpuré, ribsgelé og chilipulver – som varmes, indtil det små koger. Tilsæt herefter fasanbrystkødet, det røgede bacon, kantarellerne og æblerne – lad det simre under låg i ca. 45 minutter – smag til med salt og peber og jævn til den ønskede konsistens  Tilbehør Retten kan serveres med kartofler, kartoffelmos, ris eller frisk pasta og selvfølgelig en god flaske vin eller øl