Ingredienser
4 stk. hjortesteaks eller hjortebøf ca. 800 gram1 spsk. olie
1 spsk. kinesisk soya
1 spsk. citronsaft
1 tsk. stødt ingefær
2 hele grove flutes
4 stk. træspyd
8 små løg
½ frisk, skrællet ananas
1 stort æble
1 rød peberfrugt
olie
Ingefærsauce:
1 lille stk. frisk ingefær (eller ½ tsk. pulver)
½ porre
2 dl. creme fraiche 18%
2 tsk. dijon sennep
salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland olie, soya, citronsaft og stødt ingefær i en skål. Læg kødet i og dæk det til og Stil det i køleskab i 2-3 timer. Vend kødet, når den halve tid er gået. Giv løgene et opkog. Skyl dem i kold vand pil dem. Skær ananaskødet i store tern.
Fjern kernehus og skær æblet i store tern. Skær bunden af peberfrugten og skær den i store firkanter.
Sæt løg, ananas og æble, skiftevis med peberfrugt på 4 spyd og pensel med olie.
Skræl og riv ingefæren. Skær porren i strimler og skyl den godt under koldt vand. Lad porren dryppe af.
Bland ingefær og porrestrimler med creme fraiche smag til med sennep, salt og peber.
Giv grill-spydene 5 minutter på hver side og koteletterne 2-3 minutter på hver side. Krydres med salt og peber.
Hertil serveres ingefærsauce og grovflutes.