Hjortemørbrad med peber og hasselbach kartofler

Ingredienser
600 gram hjortemørbrad gjort klar til stegning
2 spsk. tørret rosa peberkorn
1 tsk. salt
½ dl cognac
2 dl fløde
1 bg creme fraiche 18%
50 gram smør

Hasselbach kartofler
800 gram skrællede kartofler
salt og peber
paprika
100 gram smør

Fremgangsmåde
Kartoflerne snittes på tværs, halvt igennem, krydderes med salt, peber og paprika. Smørret fordeles over kartoflerne. Bages ved 200 grader i ca. 60 minutter.

Peberet knuses i en morter, hvorefter kødet vendes i og krydderes med salt.

Kødet brunes kraftigt af i smør. Panden tages af varmen, cognac hældes over og antændes, (OBS: husk at slukke emhætten først!). Fløde og creme fraiche tilsættes. Det hele simre ved svag varme i ca. 10 min.

Kødet tages op, skæres i skiver og serveres med sauce og kartofler.

Hertil serveres fx frisk salat.