Ingredienser (10 personer).
3 kg. dyreben
Suppevisk
1 lille hvidkål
5 kg. gulerødder
5 stk. peberfrugt
1 persillerod
1 bladselleri
6 løg
300 gram majs
10 skiver bacon
vand
salt og peber
Fremgangsmåde
Dyrebenene og suppevisken brunes godt af i ovnen og krydderes en smule. I mellemtiden gøres resten af grøntsagerne i stand og skæres i passende tern eller skiver, fra porrerne må der gerne komme 1 – 2 cm. af det grønne med.
Bacon og løg skæres i tern og brunes godt af i smør, ca. ½ pakke, og krydderes. Gør det i suppegryden.
Når det er brunet godt af, tages det op af gryden, men lad fedtet være. Derefter kommes de afbrunede ben i suppegryden sammen med suppevisken. Det koges under afskumning i ca. 4 – 5 timer, lige før suppen skal sigtes, tilsættes smugle groft salt. Det trækker de sidste urenheder op til overfladen, og skum så suppen igen.
Når suppen er sigtet og gryden rengjort, kommes suppen tilbage i gryden sammen med grønsager, løg og bacon.
Det hele koges nu til grønsagerne er sprøde/møre, alt efter smag. Smag nu suppen til, og den er klar til servering.
Suppen er langtidsholdbar i fryseren pga. det ringe fedtindhold.
Husk, når suppen stilles til afkøling, så sørg for, at der er luft under gryden så suppen ikke bliver sur under afkølingen.