Halsnæs Avis, september 2014: Lokal kok i vildt-finale

Seks af Danmarks dygtigste kokketalenter er udvalgt som finalister i kokkekonkurrencen Årets Vildtret 2014, og den lokale kok Johannes Vestergaard forsvarer Frederiksværk. Han er til daglig kok på den anmelderroste Restaurant Tinggården i Frederiksværk. Finalisterne kommer fra landets førende restauranter, så konkurrencen om at tilberede den bedste vildtret bliver hård.

Til finalen i Forum Copenhagen den 19. oktober skal de seks finalister dyste om at tilberede den bedste vildtret. De bliver bedømt af et stærkt dommerpanel bestående af kokkene Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Grønbech (Grønbech og Churchill), Mikkel Maarbjerg (Kirk + Maarbjerg) og Mikkel Marschall (Marschall Food) samt landmand Søren Wiuff og Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø.

Johannes Vestergaard glæder sig til finalen, som er hans første kokkekonkurrence.

”Jeg har ikke tidligere deltaget i en kokkekonkurrence, så jeg glæder mig til at udforske den måde at arbejde på – både i forhold til at dyrke præcision i smag og udtryk men også i forhold til intensitet og tidspres i selve arbejdet,” siger Johannes Vestergaard.

Artiklen blev bragt på Halsnæs Avis’ hjemmeside i september 2014 og tager udgangspunkt i Bæredygtig Jagts pressemeddelelse fra den 11. september 2014.