Farseret fasan med Herbes de Provence
2 fasanhaner (ell. 3 fasanhøner)
1 lille svinemørbrad
80 g letrøget spæk,
370 g Portobello svampe
3 skiver franskbrød (uden skorpe)
100 g smør
lidt salt og peber,
2 tsk. Herbes de Provence
1 helt æg,
ca. 1 dl. fløde
4-6 skiver letrøget spæk
1/4 liter vildtsky
3 dl creme fraiche
2 spsk. (strøgne) maizena
Den afpudsede svinemørbrad, det røgede spæk samt franskbrødsskiverne snittes i mindre stykker og males 1 – 2 gange i blenderen.
Svampene snittes i småstykker og svitses i lidt af smørret, afkøles og røres i farsen sammen med krydderier, det hele æg samt fløden. Farsen fyldes i de istandgjorte fasaner, der gnides med salt og peber og ombindes med spækskiverne.
De brunes i resten af smørret, og vildtskyen – der skal være kogende – hældes i gryden sammen med créme fraiche.
Steger over svag varme ca. I time. Fasanerne tages op og holdes varme. Skyen bringes til kogepunktet under stadig omrøring og jævnes med maizena, udrørt i lidt fløde.