Cuizine, 20. oktober 2014: Tommy Jespersen fra Falsted Kro vinder guld i Årets Vildtret 2014

For fjerde år i træk blev der den 19. oktober afholdt kokkekonkurrencen Årets Vildtret i Forum Copenhagen. Årets Vildtret er arrangeret af Bæredygtig Jagt for at vise mulighederne ved, hvordan man kan anvende vildtkød i danskernes køkken. Konkurrencen er sponsoreret af Klosterhedens Vildt og grøntsagsleverandør Søren Wiuff.

Seks udvalgte finalister have tre timer til at kreere en improviseret forret og en forberedt hovedret med vildtkød. Vinderen blev Tommy Jespersen fra Falsted Kro nær Faaborg, der imponerede dommerne en menu, der lød på ravioli i bouillon fyldt med lår, lever og hjerte fra gråænder til forret samt krondyrinderlår fyldt med bl.a. krondyrhals og morkler til hovedret. På andenpladsen kom Dak Wichangon fra Kiin Kiin, mens Mathias Sejer Sørensen fra Le Sommelier tog tredjepladsen.

Bedømmelsen af de seks finalister blev foretaget af et erfarent dommerpanel bestående af kokkene Francis Cardenau (Le Sommelier), Rasmus Grønbech (Grønbech & Churchill), Mikkel Maarbjerg (Kirk+Maarbjerg) og Mikkel Marschall (Marschall Food Event) samt landmand Søren Wiuff (Brogården, Gislinge) og Børsens gastronomiredaktør Ole Troelsø. Dommerne bedømte vildtretterne efter tre kriterier: Smag, præsentation og bæredygtighed.

”Tommys ret var fremragende tilberedt, og retten var utrolig skarp. Det særlige var, at de lavede en reel forret, som var let og velsmagende, og den sikrede dem sejren,” fortæller Francis Cardenau, der er køkkenchef på restaurant Le Sommelier.

Vinderen Tommy Petersen vandt udover æren også 10.000 som bevis for, at han nu kan kalde sig Danmarks vildeste kok.

LINK: www.cuizine.dk/tophistorie/tommy-jespersen-fra-falsled-kro-vinder-guld-i-aarets-vildtret-2014/