Årets Vildtret

Bæredygtig jagt afholder hvert år kokkekonkurrencen Årets Vildtret, hvor seks dygtige kokke fra hele landet konkurrerer om at tilberede den bedste vildtret. Finalisterne skal på konkurrencedagen improvisere en forret og en hovedret med grøntsager fra lokale marker og frisk vildtkød, som jægerne leverer direkte fra danske lokaliteter. Kokke fra landets førende restauranter udgør dommerpanelet, som kårer vinderen.

Vinder af Årets Vildret 2016 blev Restaurant Babette

Det blev Jesper Dams Hansen, der rendte af med pris og æren ved at have lavet den bedste ret ved Årets Vildret 2016. Den unge kok fra Restaurant Babette i Vordingborg havde blandt andet brugt bryst fra krikand, harelår, confiteret fasanlår samt indmad fra vildand og rådyr til retten, der af dommeren blev rost for sin historiefortælling og mod til at genoplive en Jægergryde med velsmag og humør.

Årets Vildtret blev i år afholdt på Søholdt Gods på Lolland, hvor lokale jægere forinden havde nedlagt lokalt vildt, der forud for konkurrencen lå til parade for de godt 1.000 besøgende.

Anden præmien gik til Habbi Khaliqdad fra Borupgaard i Snekkersten, og tredje præmien blev høstet af  Martin Bjørn Nielsen fra Gastronomomisk Innovation i København.

 

Følg Årets Vildtret på Facebook

Yasser Rahim Naz fra Svinkløv Badehotel vinder Årets Vildtret 2015

Yasser Rahim Naz’s vinderret – 2015

Fotos fra Årets Vildtret 2015

Fotos fra Årets Vildtret 2014

Fotos fra Årets Vildtret 2013

Fotos fra Årets Vildtret 2012

Fotos fra Årets Vildtret 2011