Andetarteletter

Når der skal servers tarteletter på frokostbordet, laves den ofte på høne eller kylling, men skal det være på jægermanér, så skal den laves på and. Opskriften her giver tilstrækkelig med fyld til 8-10 tarteletter, alt efter hvor store de er.
Opskriften er med pibeænder, men der kan også anvendes andre svømmeænder eller sågar duer.

2 pibeænder (gerne flåede)
3 laurbærblade
1 tsk hele peberkorn
1 tsk salt
20 g stegemargarine
4 spsk mel
1 dåse aspargessnitter

Kom ænderne i en gryde, sammen med laurbærbladene, peber og salt, hvorefter de dækkes med vand. Kog ænderne i ca. en time eller til kødet kan pilles fra benene.
Når ænderne er færdige pilles kødet af, og skroget kommes tilbage i suppen der koges ind til der ca. er 6-7 dl. Tilbage, hvorefter fonden sies. Er ænderne ikke flåede, fjernes skindet som kasseres.
Smelt margarinen og tilsæt melet under omrøring. Når melet har optaget margarinen, tilsættes fonden og saften fra aspargessnitterne under omrøring, til konsistensen er passende.
Sluttelig tilsættes aspargessnitterne og kødet, hvorefter saucen smages til med salt og peber.

Inden serveringen fordeles kødet i tarteletterne, som evt. pyntes med agurk eller tomatskiver.

Af Claus Lind Christensen